Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Unbyns IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Unbyns IF 16 4 2 10 14
2 Heden 2 2 2 0 0 6
3 Brännberg 2 2 0 0 6
4 Vittjärv 2 2 0 0 6
5 Notviken 2 2 1 1 0 4
6 Jokkmokk 2 1 1 0 4
7 Älvsbyn 2 1 0 1 3
8 BAIK 2 2 1 0 1 3
9 Luleå FF2 0 0 0 0 0
10 Svartbjörnsbyn 2 0 0 2 0

Match

Unbyns IF

2 - 1
4 augusti 2013
19:00

Älvsbyn

Referat

Referat: Unbyns IF - Älvsbyn

Att möta serieledarna dagen efter byafesten är ju inte direkt välplanerat. I strålande värme ställde vi upp med Marcus i mål, Erik, Aidan, Niclas och John i backlinjen. Käll, Simon, Kris och Linus på mitten med Martin och Dannne framåt. Avbytare Jarro, Patrik, Mats och Jens.

Matchen börjar med tryck från deras sida precis som vi räknat med. Dom har sina farligaste chanser direkt i början då vi inte är riktigt vakna. Som tur var har dom inte riktigt snurr på tempot vilket passar oss i solgasset.
Vi känner dock att spelplanen att ligga tätt och kontra mot deras inte racersnabba backlinje kan fungera och har några smålägen. Ganska tidigt får vi en hörna som Simon lägger in till en perfekt mötande Aidan som nickar i mål. Dom fortsätter att pressa på och ha mycket boll och har en del bollar som dansar på mållinjen.
Till slut kan dom kvittera i 44:e minuten.

I andra spelar vi allt bättre (igen) och kommer till farliga lägen framåt. Danne har ett par, Martin likaså. Käll har en rykare (nåja) från vänster. Bra omställningar där vi spelar snabbt framåt i banan - bra. Dessutom ligger vi fint i positionerna centralt och även om deras mittfältare är duktiga kan dom inte skapa speciellt farliga chanser i andra. Vi har halvlekens farligaste chans när Danne sånär kan tåa in bollen. Med 15 kvar kommer Martin runt på högerkanten, driver in efter kortlinjen och spelar in till Linus som får bollen bakom sig men kan vända och tåpaja in ledningsmålet.

Sen är det en kamp i slutet och vi står emot.

Bra spel i backlinjen där Aidan och Niklas står emot deras tunga garde centralt. Marcus säkerheten själv och några turliga knäräddningar (men alla räddningar räknas). Erik och Jarro (John skadar sig tidigt och utgår) kan stänga kanterna bra. På mitten gör Simon och Kris ett jättejobb och ligger fint i positionerna, speciellt i andra. På kanterna får vi mycket bra bollar ut på Käll som kan löpa runt och svepa in en del bollar. Även Jensa kommer in och gör sin bästa halvlek på länge i andra då han får utrymme för kämpatakter och kan kominera en del med Martin mfl. Framåt sätter vi avtryck med mycket löpstyrka och snabbhet på ett ätt som vi vill ha det. Linus, Martin och Danne jobbar bra och är ständigt farliga.
Kul med en seger som kommer efter ett rejält dagsverke och kämpatakter.....
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Linus Nyberg 1 1 0 0 0 1
Peter Aidanpää 1 1 0 0 0 1
Simon Boqvist 1 0 1 0 0 1
Erik Käll 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

ons 26 jun 2013, 19:00 Älvsbyn - Unbyns IF 5 - 0